CAMP D'EN GRASSOT

origen i formació d'un barri de Josep Maria Esteve Puntí.

15 de gener, 2006

La història del barri; dels inicis als anys vint

Les presents pàgines són el resultat de la recopilació i revisió d´articles sobre la història del Camp d´en Grassot apareguts en el butlletí de l´associació de veïns entre els anys 1979 i 1987.
El treball, acotat en el temps, comença amb l´origen dels terrals i torrenteres que configuraren el barri el segle passat; continua amb la seva urbanització i creixement; i finalitza cap als anys vint. Com podeu veure, els fets més propers, els darrers seixanta anys, encara no són escrits. Tinc confiança que, ben aviat, algun lector s´animi i comenci a treballar-hi de ferm.
La memòria popular dels esdeveniments més antics s´hauria perdut fa molts anys en desaparèixer les primeres generacions que visqueren al barri. Per sort, una bona part d´aquests records foren rescatats de l´oblit per un seguit d´estudiosos graciencs que, al llarg del segle, ens han deixat testimoni escrit de llurs treballs. Aquests treballs, més les investigacions fetes en arxius i biblioteques, han fet possible la publicació d´aquest recull.

Josep Maria Esteve i Puntí
Camp d´en Grassot
Abril del 1993