CAMP D'EN GRASSOT

origen i formació d'un barri de Josep Maria Esteve Puntí.

15 de gener, 2006

Introducció

Una de les tasques que en aquests últims tres anys ha portat a terme l'associació de Veïns del Camp d'en Grassot amb més insistència ha estat la de potenciar al màxim la identitat del barri convocant totes les entitats i organitzar actes conjunts, com la Festa Major o la Rua de Carnaval, des de l'edició d'una breu ressenya del qué és el barri- any 1992- fins al punt on ens trobem.
Com deia una canço d'en Raimon, "qui perd el orígens perd la identitat" i per saber els orígens cal saber la història.
Aquesta monografia o recull que us presentem a continuació no és ni més ni menys que el reflex de la voluntat de desenterrar aquella història que, per motius generacionals, es va perdent, i que si no hi hagués l'afany de recopilar-la i publicar-la segurament la perdríem.
Com podem comprobar amb la lectura, el nostre Barri (el Camp d'en Grassot) com a tal, comença a principi de segle XIX, es adir, molta gent que ara per ara pot anar explicant la història més recent, en aquesta primera, ja no la podem escoltar i es va perdent, per tant aquesta és una de les motivacions que ens han portat a l'elaboració d'aquest recull.
Volem agrair al nostre company Josep Maria Esteve, ex-membre d'aquesta Associació de Veïns- com a vocal d'urbanisme i tresorer- l'esforç que l'ha dut a recopilar el que a continuació teniu a les mans.
Esperem que aquesta monografia sigui del vostre interès i que això conduexi a la creació d'altres reculls com aquest, que abracin altres èpoques o generacions.

A.M.B
President A.V. Camp d'en Grassot
Abril del 1993